Ani Vasiliva Ivanova vil bli lege

Husker du Ani fra NRKs Brennpunkt?

I NRKs Brennpunkt i april i år møtte vi Ani Vasiliva Ivonova. Hun fortalte at hun drømte om å bli lege. Nå har hun mottatt gode nyheter!

Ani startet først på skolen på Benjamins hus, som er en av våre skoler i Fakulteta. Siden har hun fortsatt på offentlig skole. I dag har hun skoleferie, men til høsten skal hun fortsette å studere. Hun er nemlig en av ti blant hundrevis av søkere som fikk tildelt nasjonalt stipend!

Med vårt skoletilbud og med leksehjelp fra bestefar, har hun fått mulighet til å vise at det nytter. Med karakterboka full av toppkarakterer starter hun nå videre på veien til å bli lege.

-Det er min store drøm, forteller hun. Det å kunne hjelpe andre som er syke trengs virkelig her i slummen. For her er legehjelp dyrt og få har forsikringer som dekker utgiftene. Dermed blir mange dødssyke og dør i tidlig alder.

Hjelpen som ytes fra folk i Norge kommer virkelig til sin rett. Vi er stolte over å se utviklingen og har stor tro på hjelp til selvhjelp når flere av barna som har fått skoletilbud vokser opp og kan bli en ressurs inn i området. Det nytter selv om vi skulle ønske vi kunne se endringer raskere. Slike små historier er virkelig oppmuntrende.

Takk til alle som støtter arbeidet, og ha en fantastisk fin sommer.

(Foto: NRK)