Hvem står bak Aksjon Søppelberget?

Helt siden begynnelsen av 2000-tallet har Pinsekirken Nesodden sine barneaktiviteter støttet barn i Bulgaria gjennom hjelpeorganisasjonen «Europa i Fokus». På starten av år 2000 etablerte de et hjelpearbeid på Fakulteta, en nedlagte søppelfyllingen i hjertet av hovedstaden Sofia. Hit var tusenvis av svært fattige rom-familier forvist.

Nøden opplevdes urettferdig, og «Europa i Fokus» bestemte seg for starte et hjelpearbeid for å gi de fattige barna et varmt måltid hver dag.

«Europa i Fokus» er en stiftelse som har hjulpet fattige i snart 50 år. De er kanskje mest kjent for arbeidet med kloakkbarna i Romania på 90-tallet, hvor hundrevis av barn ble hentet opp fra kloakkrørene under Bukarest, og gitt hjelp. Stiftelsens leder Frantz Johansen døde uventet i 2013, men kona Berit, barn og barnebarn driver fortsatt aktivt med nødhjelpsarbeid i flere land.

Aksjon Søppelberget etableres

I 2009 fikk Pinsekirken Nesodden en konkret forespørsel fra «Europa i Fokus» om å gå sterkere inn i arbeidet på Søppelberget. Frantz var involvert i mange prosjekter og ønsket avlastning på noen. Etter å ha sett nøden med egne øyne, etablerte Pinsekirken Nesodden en arbeidsgruppe som kom frem til å starte en lokal innsamlingsaksjon. Gjennom Opptur-bladet, markedsdager, og konserter ble det vist bilder og inntrykk  fra slumområdet. Dette gav raske tilbakemeldinger på at flere ønsket å hjelpe, og i november 2010 ble Aksjon Søppelberget en realitet.

Aksjon Søppelbergets arbeidsgruppe består av Anne Kihlstrøm, Aud Jorunn Berggren, Alf Berggren og Bjørn-Egil Kihlstrøm. Her foran skolebygningen på Søppelberget.

I dag bidrar vi med mat, utdeling av klær og leker, skole og hjelp til skolegang i den offentlige skole. Les mer om vårt arbeid på Søppelberget her.