Gjertruds sigøynerorkester

Konsert med Gjertruds sigøynerorkester

Aksjon Søppelberget inviterer deg til en forrykende jubileumskonsert i Pinsekirken 5. mars klokka 18:30. Overskuddet går til vårt arbeid blant sigøynere i Bulgaria.

Gjertrud og hennes 6-manns orkester spiller opp til en forrykende jubileumskonsert. Østeuropeisk sigøynermusikk, jiddish, tatermusikk, og muligens Chopin-Mazurkaer i fri dressur. Gjertrud og flokken har spilt vandringsmusikk i 30 år – det er bare å glede seg til en varm og heftig konsertkveld i Pinsekirken.

Gjertruds sigøynerorkester består av: Georg Reiss (klarinett/tárogátó), Tom Karlsrud (akkordeon), Pål Thorstensen (kontrabass), Trond Villa (bratsj), Helene Waage (cello/sang), Ernest Bangó (cimbalom).

Entre kr. 150
(50 for barn under 16 år). Betaling ved inngang med kontant, kort eller Vipps 29142.

Det var på legendariske Krølle Kro det startet. Det var samlingspunktet for musikere som var interessert i sigøynermusikk, og da Gjertrud Økland ville starte band, var musikerne lette å be. Det er kanskje derfor det er den samme gjengen som spiller i dag som for 30 år siden.

På disse årene har GSO gitt ut sju cd-er, turnert Norge rundt og hatt utallige turer til Budapest hvor de har spilt med de fremste av sigøynermusikerne.

Mange samarbeidsprosjekter har det blitt: Klezmer med Bente Kahan, tatersanger med Elias og Veronika Akselsen, norsk folkemusikk med Susanne Lundeng, Chopin-mazurkaer med komponist Nils Henrik Asheim, sigøynersanger med Britt Synnøve Johansen og «Rom i Herberget» med Solfrid Molland. En dokumentarfilm om orkesteret er vist på ungarsk fjernsyn flere ganger.

Gled dere til en forrykende jubileumskonsert med alt Gjertruds Sigøynerorkester kan tilby sammen med gjestene Elias Akselsen, Susanne Lundeng, Ernø Kallsi Kiss jr., Solfrid Molland, Britt Synnøve Johansen og Helge Jordal.

Vi sees i Pinsekirken 5. mars klokka 18:30!