Familie får julemat fra "Liv og Lys"

Den meningsfulle gaven

For 350 kroner kan du gi mat til en hel familie i Bulgaria i hele jula. Gi en gave med mening i år.

Det er en stille ettermiddag. Røyk fra pipene legger et mørkt teppe over Søppelberget. I en liten bolig omgitt av enkle skur, lyser den lille lyspæra opp rommet. Utenfor er det kaldt og innenfor veggene sitter en mor med sine fire barn. Barna har krøpet opp i senga som familien deler. Den enkle vedovnen står plassert midt i rommet og gir litt varme, men luften er blitt forurenset og det svir i øynene. For her fyres det ikke bare med ved, men alt som er å finne av brennbart materiale.

Vil du være med å gi? Vipps 350 kroner til 29142 eller bruk konto 1503 17 74974

Det er kaldt og knærne er trukket godt opp mot haken hos barna. Sammen klarer de å holde seg varme, men hvordan det blir når vinteren setter inn for fullt er vanskelig å forstå.

Det lille rommet brukes til alt. Her kan en ikke ha hemmeligheter, og alenetid for mor finnes ikke. Faren i huset drakk seg ihjel, og mor har omsorgen for barna. Mor har ingen jobb eller inntekt og ingen forstår egentlig hvordan familien overlever. Alle hennes barn går på «Liv og Lys» og får mat en gang om dagen. For denne familien er tilbudet vårt livsnødvendig.

Julen nærmer seg

Det har gått noen uker og julen nærmer seg. Snøen har lagt et hvitt teppe over de små boligene, og fra de små piperørene velter fortsatt den svarte røyken opp. Her blir ikke snøen liggende lenge ut på nyåret, og med snøsmeltingen blir de trange smugene mellom husene ganske gjørmete. Barnas våte klær blir hengt opp i en snor som strekker seg fra det ene hjørnet av rommet til det andre – i håp om at varmen fra ovnen skal tørke tøyet til neste dag.

Når kvelden faller på finner barna hver sin plass i de to sengene. Her er det ingen luksus eller forventning om egen seng, men hver og en finner sin plass på en snedig måte. Og slik går dagene gjennom den kalde vinteren.

Glede og takknemlighet

I fjor var denne familien på listen over de som fikk utdelt julemat fra vårt senter. Det ble stor glede og det ble en følelsesladet stund av takknemlighet. De lever i konstant fattigdom og hver dag er en kamp for å overleve. Det er nesten ikke til å fatte Vi som er rike tar det meste som en selvfølge. Møtene med denne familien gjør alltid noe med meg. Kampen for å holde tårene tilbake er like stor hver gang. Og denne familien er slett ikke den eneste som lever slik.

Julen er tid for glede. Vil du hjelpe meg å glede en familie? Sammen kan vi gjøre en stor forskjell for mange familier. For 350 kroner klarer vi å sette sammen en matpose som inneholder tradisjonell bulgarsk julemat til en hel familie. Benytt vipps eller bankkonto, og merk innbetalingen med «Julemat».

Riktig god jul til alle som følger vårt arbeid! Takk for all glede du har skapt du som har bidratt. Jeg ønsker alle en velsignet julehøytid!

Vil du ha gavekort?

Ønsker du et gavekort til å legge under juletreet? Fyll ut skjemaet under så sender vi et i posten.