Elever og lærere fra Tangenåsen undomsskole.

Fra Bukarest til Nesodden

Valgfaget «Innsats for andre/Internasjonalt samarbeid» ved Tangenåsen ungdomsskole kan i år ønske åtte ungdommer og to voksne fra senteret «Acasa» i Romania velkommen til skolen. Ungdommene kommer for å blant annet være med på Tangen-festivalen lørdag 22. april.

Det er fjorårets elever på «Innsats for andre» som er vertskap for de ti. To grupper har vært i Bukarest på besøk hos ungdommene i 2015 og 2016, til sammen 17 elever, og vi gleder oss nå til å få møte våre venner igjen og vise frem Nesodden og Oslo.

Valgfaget «Innsats for andre» startet i 2013, og våren 2014 reiste vi for første gang til Bulgaria til Pinsekirkens arbeid, «Aksjon Søppelberget», for å delta i undervisningen på de to skolene «Liv og Lys» og «Benjamins hus». Gjennom organisasjonen «Europa i Fokus» som er involvert i begge prosjektene, kom vi i kontakt med senteret Acasa gjennom Frantz Johansen. I 2015 og 2016 reiste vi både til Bulgaria og Acasa i Romania.

Acasa i Bukarest har vært et prosjekt der ungdom møter ungdom. Vi har fått bo på senteret og deltatt i aktiviteter sammen med barn og unge. Ungdommene har fått god kontakt til tross for manglende felles språk. I Romania er fransk fremmedspråk i grunnskolen, men interessen for å lære engelsk øker for hvert år. Det er mye en kan få kommunisert gjennom aktiviteter, fakter, kroppsspråk, mimikk og latter.

Oppholdene på Acasa og i Bulgaria har gitt god mestringsfølelse i internasjonalt samarbeid, minner for livet og for noen en retning for yrkesvalg. Valgfaget er utvidet til å hete «Innsats for andre/Internasjonalt samarbeid». Vi gleder oss til å sette ut i livet det internasjonale samarbeidet i forbindelse med Tangen-festivalen som dere alle er hjertelig velkommen til 22. april.