Barn leker utenfor Liv og lys i Fakulteta

Du må elske det du gjør!

Når jeg blir motløs og sliten tenker jeg hvor deilig det kunne være ikke å være engasjert i noe. Selvfølgelig en egoistisk tanke, men av og til kan man kjenne litt på at det kan bli mye.

Det å møte menneskers behov, uten å kunne hjelpe dem fult ut, kan ta kraften fra deg. Opplevelser vi fikk i slummen på hjemmebesøk, tenner en ny gnist i oss.

I elendighetens bakgård, der det ikke går an å få det verre, finnes det håp for barna. Omstendighetene og boforholdene gjør det ikke enkelt, men barna her har fått et tilbud som gir dem en mulighet. For til «Liv og Lys senter» elsker barna å gå. Her får de være inne i varmen sammen med andre barn, lære og ikke minst få et varmt godt måltid. Det har tatt tid å komme ditt, for å sende barna til skolen har ikke vært romfolkets kultur.
Engasjement er med å forandre, derfor må du elske det du gjør.

«Meningen med livet er å hjelpe andre. Kan man ikke det skal man i hvert fall ikke såre dem,» var det en klok mann som sa. Romfolket har gjennom flere hundre år blitt diskriminert og såret. Vi kan ikke med god samvittighet sitte og se på dette fortsette. Tiden er inne for å skape muligheter. Med din hjelp kan vi være med å hjelpe, men vi må elske det vi gjør!