En velfortjent opplevelse

Sommeren er her og de fleste av oss har allerede lagt planer for hvor vi ønsker oss i sommerferien. Etter en lang vinter er det ingenting som er så deilig som å sette seg ned og planlegge hvor og hva vi ønsker for sommeren.

Det er ikke alltid at lengden på ferien er bestemmende for om vi oppnår de ønskede opplevelsene, men heller muligheten for å gjennomføre dem.

En helgetur i fjellet kan gi større opplevelser enn en uke i Syden. Det er forandringene fra hva man pleier å gjøre som gjerne skaper de store opplevelsene. Det som er sikkert er at vi alle skal ha en velfortjent ferie.

Ferie er nødvendig, og vi kan sammenligne et menneske med et batteri som gjennom året tappes for energi. Når batteriet nærmer seg «tomt» må vi fylle det med ny energi. I Norge kaller vi det for ferie. Ferie er viktig, og alle trenger litt positive opplevelser å leve videre på i møte med en ny vinter.

På Søppelberget, der vi driver skole, har vi ved noen anledninger bevilget penger til en skoletur som en avslutning på skoleåret. Barna kommer fra svært fattige hjem. Foreldrene klarer knapt å brødfø barna. Høydepunktene i barnas liv er ikke mange og alt dreier seg om livet i slummen.

I 2013 arrangerte vi en fire dagers tur for 42 barn til en sommercamp oppe i fjellet Panichiste på 2860 meter over havet. Formålet med turen var å lære barna om natur og dyreliv, og å gi dem en opplevelse i flott, ren natur uten søppel.

I 2014 fikk 40 forventningsfulle barn reist til Svartehavet, nærmere bestemt til Varna i Bulgaria. For de fleste av barna var dette første gang de fikk se havet og oppleve badeliv. Et øyeblikk av overordentlig lykke.

I 2018 dro 30 barn på en historisk opplevelsesreise. Viktige elementer var å lære barna om bulgarsk historie og kultur. Bussen tok veien mot Karlovo, en pittoresk og historisk viktig by i Bulgaria, og over fjellpasset Shipka på 1190 m.o.h.. Med flere kulturelle stopp og en overnatting på hotell ble også fjorårets tur en lærerik og god opplevelse.

I år ønsker barna å gjenoppleve en tur opp i fjellet. Vi vil glede barna ved å gjøre dette mulig, men vi trenger din hjelp. Vil du gi barna denne muligheten, kan du Vippse noen kroner til 29142, eller sett penger inn på bankkonto 1503 17 74974. Merk innbetalingen «Sommercamp». For barna kan dette bli «et øyeblikk av overordentlig lykke»!