Den livsnødvendige julegaven!

De siste årene har Aksjon Søppelberget gledet mange familier til jul med sammensatte julematposer som kan gi de fattige familiene en verdig julehøytid. Da skolene ble stengt ned, måtte også vi endre våre hjelpetiltak.

De siste årene har Aksjon Søppelberget gledet mange familier til jul med sammensatte julematposer som kan gi de fattige familiene en verdig julehøytid. Da skolene ble stengt ned, måtte også vi endre våre hjelpetiltak.

Pengene som er sendt månedlig har gått til utdeling av enkle matposer og til produksjon av grytemiddager og brød. Tre dager i uken har de ansatte jobbet for å dele ut næringsrik middag til familiene rundt senteret. Familier har spritet hendene og enkeltvis sluppet inn på senteret med sine kjeler. Her får de utdelt middagsmat som de tar med hjem til familien. Dette har hjulpet mange familier, og for noen har vært et livsviktig tilbud.

Før pandemien var det vanlig at mor eller far gikk ut og tok seg en dagsjobb, oftest som gatefeier. Bydelen delte hver morgen ut et visst antall oppdrag fordelt over hele byen. De som møtte tidlig opp og de som fullførte jobben, fikk betalt. Var du ikke blant dem som fikk tildelt noe, ble innsamling av papp og plast det andre alternativet.

Da pandemien slo inn i mars ble disse tilbudene stoppet umiddelbart. I tillegg satte myndighetene opp barrikader rundt hele Fakulteta, og mente innbyggerne der var årsaken til smittespredningen. Bare dem med arbeidsavtale eller penger og handleliste fikk utreise. For å komme inn igjen måtte bostedsbevis fremlegges. Det er ikke alle rom som er registret på adresse, og dette skapte også mange problemer. Det er mennesker som er vant til å bli marginalisert og stengt utenfor. Slikt skaper nye sperrer, tap av inntekt og frykt for sykdom i de overfylte og svært ofte uhygieniske forholdene. Dette igjen skaper en stor grad av angst.

Aksjon Søppelberget har hjulpet familier i området i 10 år, og aldri før har behovet vært større for mat, omtanke og trygghet: At vi faktisk er der og bryr oss om innbyggerne.

Situasjonen i verden er spent, og vi kan ikke redde hele verden, men hver enkelt av oss har mulighet til å gjøre noe. Behovet har aldri vært større for hjelp. Her hjemme klarer vi å tilpasse oss, men det er ikke alle som har denne muligheten. For familiene på Søppelberget går en mørk og kald tid i møte med få eller ingen lyspunkter. Vi ønsker å bringe lys inn til en familie i julen.

Årets beste julegave kan være å gi penger til mat til de fattige familiene på «Søppelberget». Du kan enten kjøpe et gavekort på kr 200 eller et på kr 400.

Vipps beløp til 29142, og skriv i merknadsfelt: JUL, din adresse og antall gavekort beløpet gjelder. Eller bruk konto 1503.17.74974 og skriv i merknadsfelt: JUL, din adresse og antall gavekort beløpet gjelder. Vi må ha adressen din før den 18.desember for å kunne sende deg gavekortet.

På vegne av Aksjon Søppelberget vil vi takke for all støtte i 2020, og ønske deg og din familie en velsignet julehøytid!